Prosta cytrynę parzymy (ewentualnie obieramy) kroimy na plasterki wkładamy do słoika zalewamy miodem ( według uznania ja daję 3 łyżeczki ) zamykamy słoik mieszamy i dajemy na noc do lodówki i już. Cytrynowa porcja do herbatki,a i na gardło bardzo dobra. Można różnie modyfikować np.starty imbir lub zamiast miodu rum :)Zawsze to jakaś odmienność codzienności.
Miłego dnia.
Doskonały sposób na cytrynowy syropek do herbatki, zwłaszcza w tym zimowym okresie.)
OdpowiedzUsuńKochana, proszę wejdź sobie w Układ bloga i przestaw czas na warszawski; masz to w ustawieniach -języki formatowanie. Nie zapomnij zaakceptować /zapisz/ na dole.
OdpowiedzUsuńTeraz jest g.21.33
Dziękuję za radę już poprawiłam :) gorąco pozdrawiam
OdpowiedzUsuńTez lubię :) choć zima chyba najbardziej z syropem mniszkowym albo sosnowym, bo tęskno mi za wiosna :) przesyłam serdeczności
OdpowiedzUsuń